Wat is NMN en waar staat het voor

NMN staat voor Nicotinamide Mononucleotide. Het is een natuurlijk voorkomende stof die betrokken is bij de productie van nicotinamide-adenine-dinucleotide (NAD+), een co-enzym dat een cruciale rol speelt in verschillende biochemische processen in het menselijk lichaam. NAD+ is essentieel voor energieproductie, DNA-reparatie en tal van metabole processen.

NMN is een voorloper van NAD+, wat betekent dat het kan worden omgezet in NAD+ in het lichaam. Als gevolg hiervan heeft NMN veel aandacht gekregen in het onderzoek naar veroudering en gezondheid, omdat NAD+ niveaus afnemen naarmate mensen ouder worden, en het wordt verondersteld dat dit bijdraagt aan de verouderingsprocessen en leeftijdsgerelateerde ziekten.

Er zijn onderzoeken gaande om te bepalen of suppletie met NMN de NAD+-niveaus kan verhogen en mogelijk verouderingsgerelateerde problemen kan verminderen. Hoewel er veelbelovend onderzoek is, is het belangrijk op te merken dat NMN-suppletie nog steeds onderhevig is aan voortdurend onderzoek en dat de langetermijneffecten en veiligheid nog niet volledig zijn vastgesteld. Raadpleeg een zorgverlener voordat u begint met het nemen van NMN-supplementen.

Terug naar blog